Homely henter 55 millioner for å vokse i markedet for boligalarm 

 

Pris på selskapet etter innhentet kapital er 205 millioner kroner.

Som følge av emisjonen vil Rasmussengruppen eie 14,6 prosent av Homely. Gruppen får også en representant inn i styret i selskapet. Schibsted, som har vært på eiersiden siden desember 2019, opprettholder sin eierandel.

– Å utfordre duopolet i alarm-markedet, synes vi er veldig spennende, ikke minst fordi det vil gi enda flere muligheten til å skaffe seg den tryggheten en boligalarm gir. Homely har vist at de har et godt og tidsriktig konsept, som vi tror kan gjøre alarm tilgjengelig for mange flere boliger enn i dag. En annen grunn til at vi tror på dette, er Nadir Nalbants historie når det gjelder å utfordre i markeder med dominerende aktører, sier Dag Rasmussen, adm.dir i Rasmussengruppen.

Gründer og styreleder i Homely, Nadir Nalbant, er svært fornøyd med å ha fått med seg både Rasmussengruppen og flere nye eiere.

– Jeg er svært godt fornøyd med den eiergrupperingen vi nå har fått med oss. Det gir trygghet for kundene å se at vi har langsiktige og seriøse eiere, og at vi er her for å bli. Konseptet er nå gjennomtestet over tid og vi har økonomiske muskler til å vokse raskere, sier Nalbant.

 

Utfordrer dagens duopol i markedet

Frem til nå har det vært to store aktører som dominerer boligalarm-markedet, og i går ble disse ilagt milliardgebyr fra Konkurransetilsynet for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer.

– Dette gebyret understreker at dette er et marked som virkelig trenger å bli både utfordret og utforsket. Hvis ikke er det utelukkende kundene dette går utover, som betaler mye mer enn de må for trygghet i sine hjem. Ny kapital øker våre muligheter til å jobbe for økt transparens og et utvidet tilbud – og forsøke å løse opp dagens eksisterende duopol, sier Nadir Nalbant.

 

Døgnbemannet alarmstasjon

Ny teknologi gjør at Homely kan utfordre de etablerte ved å kutte fordyrende mellomledd, som dørselgere og montører, uten at det går på bekostning av verken trygghet eller brukervennlighet. Homelys system er tilknyttet døgnbemannet og FG-godkjent alarmstasjon og benytter Securitas for vektertjenester over hele landet. Men prisen er halvparten av hva dagens markedsledere tilbyr.

Bare rundt 20 prosent av norske husstander er per i dag sikret med alarm tilknyttet døgnbemannet alarmstasjon. Med en ny og smartere teknologiplattform har Homely store ambisjoner om å øke andelen. Selskapet gikk også helt til topps i SeeYous måling for beste kundeservice i år. I mai i år inngikk Homely avtale med Storebrand forsikring som vil tilby tjenesten til sine kunder.

 

Homely eies av langsiktige og seriøse eiere;

  • Gasellefarmen (eies av gründer Nadir Nalbant)
  • Rasmussengruppen
  • Schibsted Marketplaces (eier blant annet FINN, Lendo, Prisjakt og Morgenlevering)
  • NWT Media (er ett av Sveriges ledende mediehus, samt deleier i Polaris Media i Norge)
  • Skagenfond gründerne (Kristoffer Stensrud og Åge Westbø)

 

 

Saken er omtalt i følgende medier:

Finnansavisen, les artikkelen her

DN, les artikkelen her.

Usikker på hva slags utstyr du egentlig trenger?

 

Mange går seg vill i jungelen av boligalarmer og er usikre på hva som passer for deres bolig. Her er eksperttipsene som viser hvor lett det er å skape trygghet hjemme.

– Å ha boligalarm tilknyttet alarmstasjon som er bemannet hele døgnet, har mange fordeler, sier Andrea Thorsnes, som er produktekspert hos alarmleverandøren Homely.

Hun sier trygghet når familien sover, et sikret hjem når man reiser bort og reduserte priser på boligforsikring er de viktigste argumentene for å tegne et slikt abonnement.

Men de som bor i hus og de som bor i leilighet har ulike behov. Det kan derfor være vanskelig å vite hvilke produkter man trenger, hvor de skal installeres og hvor mange ulike produkter som er nødvendig.


Derfor viser Andrea, som er FG-fagansvarlig, fram de ulike produktene Homely tilbyr.

Alarmleverandøren er opptatt av smarte løsninger som er enkle å installere selv og at kundene har frihet. Abonnementet koster 199 kroner per måned, og det er heller ingen bindingstid.

De fleste velger å montere selv siden det i utgangspunktet er enkelt å installere Homelys produkter, men ønsker du hjelp tilbyr Homely montering

 

Slik sikrer du boligen mot brann

– Det klart viktigste å ha hjemme er optiske røykvarslere. Det er jo påbudt å ha minst én røykvarsler per etasje, men vi ser at mange ikke har det på soverommet. Det er et rom vi anbefaler å sikre mot brann, sier Andrea.

Det gjelder soverommet til både voksne og barn, og i tillegg er det lurt å ha optiske røykvarslere i alle oppholdsrom og i eventuelle tekniske rom.

Andrea forteller at det er noen feil som er vanlige å gjøre når man setter opp røykvarslere hjemme, men at noen enkle huskeregler gjør det veldig enkelt.

 

– Hvert sekund teller

Alarmeksperten sier førsteprioritet er å ha røykvarslere som sier fra når en brann starter i hjemmet, men å være tilknyttet en døgnbemannet alarmstasjon gir et stort fortrinn:

– Det aller viktigste er å komme seg ut så raskt som mulig, men dersom brannen starter om natten og man ikke våkner av alarmen vil koblingen til alarmstasjonen kunne redde familien og deg.

Andrea legger til at det også kan være vanskelig å ta med seg telefon for å ringe brannvesenet hvis ulykken skjer, og ved en brann teller hvert sekund.

Er man tilknyttet alarmstasjon, vil derfor nødetatene varsles raskt ved brann. Det kan bety svært mye med tanke på materielle skader på hjemmet.

Slipp alarm under matlaging

Andrea har også et smart tips til kjøkkenet, for alle har vel opplevd at røykvarsleren går midt i matlagingen på grunn av for mye stekeos.

– På kjøkkenet kan det være lurt å ha en varmesensor (bildet) i stedet for en røykvarsler. Ved brann øker temperaturen veldig raskt, og det oppdager varmesensoren, sier hun.

Alle Homelys produkter kan enkelt styres ved hjelp av en app, og man får for eksempel full oversikt over hvor mye batteri som er igjen i røykvarslerne.

 

Slik sikrer du boligen mot vannlekkasje

For mange med hus kan vannlekkasje være vanskelig å oppdage før fuktigheten har forårsaket stor skade.

Derfor har Homely utviklet en nett og liten vannlekkasjesensor som er lett å plassere på utsatte steder.

– Denne anbefaler jeg å plassere på kjøkken, vaskerom og eventuelt bad, sier Andrea mens hun viser fram den lille sensoren som umiddelbart gir beskjed til alarmstasjonen hvis den kommer i kontakt med vann.

Det er også mulig å koble til en forlenger som gjør at man kommer til på vannutsatte steder der sensoren ikke får plass.

Da slipper man den ubehagelige overraskelsen å oppdage vannlekkasjen når det plutselig begynner å dryppe i etasjen under.

 

Slik sikrer du boligen mot innbrudd

For de som bor i enebolig og rekkehus, vil det også gi ekstra trygghet å sikre seg mot at uvedkommende tar seg inn i boligen.

– Det er den største skrekken for mange, rett og slett fordi det ødelegger den trygghetsfølelsen vi skal ha i vårt eget hjem, sier Andrea.

 

Vær forsiktig på sosiale medier

– Har du noen andre tips som gjør huset ditt mindre attraktivt for innbruddstyver?

– Det er veldig enkle grep man kan ta: Ikke la verdisaker ligge synlig framme. Det er også mye man kan gjøre med smartteknologi og tidsinnstilte enheter som får det til å se ut som om noen er hjemme. Vær også varsom i sosiale medier, både med å vise fram verdisaker og vise at du er på ferie. Da kan tyvene finne ut det med et par tastetrykk, avslutter Andrea.

Les hele artikkelen her.